Hitta hit

Hjelmserydsstiftelsen ligger i mitten av småland i Sävsjö kommun precis invid riksväg 30.


Visa Hjelmserydsstiftelsen på en större karta

Hitta hit med bil

Om man kör bil är det väldigt lätt att hitta hit. Riksväg 30, vägen mellan Jönköping och Växjö, 7 km söder om Vrigstad. När du kommit in i Gamla Hjälmseryd ska man svänga mot Söndra, där är det också skyltat kulturminne och vandrarhem. 50 meter in på den vägen svänger man igen, åt höger, även denna gång är det skyltat kulturminne och vandrarhem. Då kommer man fram till vår och kyrkans parkering.

Hitta hit med kollektivtrafik

Kommer man söderifrån eller norrifrån är det enklast att åka tåg till Nässjö eller Alvesta och sedan fortsätta med lokaltåg, så kallade Krösatåg, till Stockaryd. Gå in på www.sj.se och sök resa till Stockaryd. I Stockaryd, 5 km från stiftelsen, hämtar vi dig sedan. (För att kunna göra det måste vi såklart veta om att du kommer dit; hör av dig i god tid innan)

Kommer man från Göteborg är det oftast enklast och billigast att åka buss eller tåg till Jönköping och därifrån ta Swebus till Vrigstad eller Krösatåget till Stockaryd. Medddela ankomsttid så hämtar vi i Vrigstad eller Stockaryd.

Från Kalmar åker man smidigast antingen Swebus till Vrigstad eller tåg till Alvesta och därifrån Krösatåg till Stockaryd.

Bra hemsidor

Vill du ha hjälp?

Om du vill ha hjälp med att planera din resa hit så hjälper vi dig gärna med det. Kontakta oss i så fall!